Language

User Functions

Ignite Your Skills

Type of tool: 
Multimedijalni alat - Izvještaj
Duration: 
30-60 min
Topics addressed: 
Europski programi
Komunikacija
Osobni razvoj

Ignite Your Skills je serija od 8 video tutorijala koji objašnjavaju te iniciraju daljnji razgovor i promišljanje o 8 ključnih kompetencija koje se stječu sudjelovanjem na Erasmus projektima a reflektivno razmišljanje se potiče ispunjavanjem dnevnika.

Aim: 

Cilj alata je učiniti 8 ključnih kompetencija razumljivijima korisnicima i ukazati na važnost ispunjavanja Youthpass-a na kraju svakog projekta. Gledanjem, razgovorom i analizom ključnih kompetencija ukazuje se na njihovu važnost te se daje sjajan uvod za razmišljanje i refleksiju o istima na samom početku i tokom projekta.

Methodology: 

Alat čini 8 video tutorijala koji se mogu upotrebljavati na različite načine tokom međunarodnog projekta. Alat može biti korišten kao informativni video o 8 ključnih kompetencija, za iniciranje daljnjih razgovora o kompetencijama koje se stječu na projektu. Svaki od videa može poslužiti kao uvod u novi dan te nije nužno da se u istom danu pogledaju i obrade svih 8 videa, s obzirom da mogu funkcionirati kao zasebne cjeline.

Step by step process: 

Alat čini 8 video tutorijala koji se mogu upotrebljavati na različite načine tokom nekog projekta i mogu funkcionirati kao zasebne cjeline.
1. informativni video na početku projekta kako bi se sudionike upoznalo sa 8 ključnih kompetencija
2. za iniciranje daljnjih razgovora o kompetencijama koje se stječu na projektu
3. uvod u novi dan kao tema o kojoj će se razgovarati cijeli dan (npr. foreign languages - ako je to tema dana ili projekta onda se uzme samo taj video i pogleda sa sudionicima prije kao uvod u temu)
4. inicijator za nove videe - postojeći video tutorijali mogu se koristiti kao uvod za oluju ideja rezultat koje mogu biti novi videi o ključnim kompetencijama

Materials and resources: 
Outcomes: 

Ishodi korištenja alata su:

1. upoznavanje pojma 8 ključnih kompetencija
2. bolje informiranje o svakoj od 8 ključnih kompetencija
3. upoznavanje s Youthpassom i važnošću ispunjavanja istog
4. refleksija putem Reflektivnog dnevnika na projekt u cjelini
5. stjecanje temeljnih znanja o medijskoj pismenosti

Evaluation: 

Alat je do sada implementiran na nekoliko međunarodnih projekata i do sada smo dobili samo pozitivne reakcije. Kolege koji su koristili alat su nakon svakog od pogledanih videa imali kratki razgovor o ključnoj kompetenciji te su na kraju cjelokupnog gledanja napravili nekoliko kratkih igrica o ključnim kompetencijama te su primjetili poboljšanje u razumijevanju od strane sudionika.

Notes for further use: 

Postoje različiti načini na koje se ovaj alat može koristiti. Svakako valja obratiti pozornost da nije dovoljno samo pustiti video tutoriale i ne razgovarati o njima i ključnim kompetencijama sa sudionicima. Ovo je bitno i sa aspekta medijske pismenosti ali i sa aspekta razumjevanja cjelokupnog procesa stvaranja kao i značenja 8 ključnih kompetencija i daljnjeg procesa refleksije.

Documents/handhouts: 
Rating: 
0
No votes yet
Share this tool by

DISCLAIMER: SALTO-YOUTH EuroMed cannot be held responsible for the inappropriate use of these training tools. Always adapt training tools to your aims, context, target group and to your own skills! These tools have been used in a variety of formats and situations. Please notify SALTO-YOUTH EuroMed should you know about the origin of or copyright on this tool.

Toolbox Statistics

1,217

Users
14,879

Visits
654

Tools