Language

Fierce Women

Type of tool: 
Aktivnost
Duration: 
30-60 min
Topics addressed: 
Osobni razvoj
Rodne teme

Društvena igra koja promiče doprinos žena društvu. Potiče na rušenje predrasuda o sposobnostima, interesima i postignućima žena te inspirira nove generacije strašnih žena.

Aim: 

Osvještavanje o raznovrsnosti djelovanja žena kroz povijest.

Methodology: 

Riječ je o društvenoj igri koja ima 60 prekrasno ilustriranih karata žena, 10 karata akcije te vlastita pravila igre. U edukativnom proširenom paketu nalazi se i dodatnih 16 aktivnosti od kojih svaki može služiti kao uvod u temu rodne ravnopravnosti u formi kratkog zadatka koji koriste učenje temeljeno na otkrivanju, te vršnjačko i suradničko učenje, a nakon ili prije čega se igra društvena igra Fierce Women.

Step by step process: 

Ovdje se nalaze upute za igru u tekstualnom obliku, kao i u video formi, te edukacijski paket sa 16 aktivnosti/zadataka koji se mogu koristiti prije igre kao uvod u temu rodne ravnopravnosti, ili poslije igre kao daljnje produbljivanje teme.

Materials and resources: 

Za 6 osoba potreban je jedan paket Fierce Women karata, za 30 osoba 5 paketa.

Outcomes: 

- osviještena nejednaka prezentacija i prisutnost žena i muškaraca u javnom prostoru
- razbijeni stereotipi o nepostojanju velikih doprinosa žena u razvoju društva
- usvojeno znanje o raznolikim doprinosima žena kroz povijest
- otvorenost za raznolike mogućnosti karijera za žene
- uspostavljene pozitivnih poveznica između sebe, žena koje osoba poznaje i žena na kartama koje vodi osnaživanju i jačanju samopouzdanja.

Evaluation: 

Igra je dosta zabavna, i sama pravila igre mogu sudionike zaokupiti toliko da se ne osvrću na žene i njihove biografije na kartama, pa je pomoću dodatnih 16 aktivnosti prije ili poslije igre moguće staviti dodatan fokus na žene na kartama.

Notes for further use: 

Možete koristiti razne aspekte alata, te na taj način prilagoditi trajanje od 30 do 120 minuta. Možete koristiti po izboru dodatnih 16 aktivnosti koji služe za uvod ili produbljivanje teme rodne ravnopravnosti.

Documents/handhouts: 
Rating: 
0
No votes yet
Share this tool by

DISCLAIMER: SALTO-YOUTH EuroMed cannot be held responsible for the inappropriate use of these training tools. Always adapt training tools to your aims, context, target group and to your own skills! These tools have been used in a variety of formats and situations. Please notify SALTO-YOUTH EuroMed should you know about the origin of or copyright on this tool.

Toolbox Statistics

1,240

Users
14,879

Visits
655

Tools